Weer verkrachting in Mol

Print
Mol - Een minderjarig meisje werd in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer van een verkrachting in de onmiddellijke omgeving van de Bandanna Bandannafuif in Mol. De politie legt voorlopig geen verband met vroegere feiten in de regio Mol. Over de feiten zelf is voorlopig weinig geweten omdat het onderzoek nog volop bezig is.
BR>
De verkrachting gebeurde omstreeks 3u in de buurt van de fuiftent aan de Postelarenweg in Mol. Het slachtoffer is een meisje van ouder dan 14, maar jonger dan 16 jaar. De fuif is één van de topfuiven in de Molse regio. Het is een organisatie van VVKS Sint-Pieter Mol waar jaarlijks meer dan vierduizend jongeren naartoe trekken.

De organisatoren reageerden maandag onthutst op het nieuws. ”We hebben het pas vandaag (maandag, red.) van de politie vernomen. We wisten van niets”, reageert mede-organisator Jonathan Weyts. ”Er was security aanwezig. Ik heb bij de security navraag gedaan. De verantwoordelijke wist evenmin van iets. Hij beloofde te informeren bij zijn mensen.”

Veiligheid Weyts benadrukt de inspanningen van de organisatie om het vlak van veiligheid. ”Wij doen al het nodige om dergelijke feiten te vermijden. Een securityteam van tien personen staat in voor de veiligheid op de fuif en in de straten in de buurt. Maar daar lopen dan zo’n vierduizend mensen rond. Het is onmogelijk om alles in de gaten te houden.”

Voorlopig zou er geen verband bestaan met de reeks verkrachtingen en aanrandingen die in de regio Geel en Mol gebeurden de voorbije jaren. Het ging toen over meer dan tien feiten die door de speurders werden toegeschreven aan verschillende daders. Het laatste feit dateert van oktober 2005 toen een dokteres van het Heilig Hartziekenhuis in Mol werd aangerand.

In geen van de gevallen kon de politie de dader oppakken.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio