Basisschool krijgt logo milieuzorg

De stedelijke basisschool Katersberg uit Geel- Holven mag zich een volwaardige MOS-school noemen. MOS staat voor Milieuzorg Op School. De school verdient deze titel op basis van milieuvriendelijke initiatieven.

jmartynowski

BR>

Een MOS-logo bestaat uit drie luiken. Vlaanderen reikt vandaag, dinsdag, in Anderlecht de logo’s uit aan scholen die voor een derde schooljaar slagen voor de criteria. Stedelijke basisschool Katersberg maakt het logo compleet en is nu een volwaardige MOS-school.

Leerkrachten Steven Vandecruys en Brigitte Pauwels zijn opgetogen met de groene titel van hun school. ”Een commissie beoordeelt de inspanningen die een school doorvoert op milieugebied. Het behalen van het volwaardige logo betekent uiteraard niet dat we nu stoppen met milieuvriendelijke initiatieven”, duidt meester Steven.

Juf Brigitte toont een hele waslijst aan acties die de school onderneemt. ”We sorteren alle afval. Onze kinderen brengen brooddozen mee. Op het jaarlijkse schoolfeest zorgt ieder voor zijn eigen bestek en we beschikken over een regenton die dient om ons eigen tuintje te beregenen of om verfkwasten te reinigen.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio