PIDT blaast één kaarsje uit

Partners in Diensten en Tewerkstelling (PIDT) is deze maand één jaar actief. Gedurende dat jaar bezorgde het dienstenbedrijf zestig mensen een volwaardige job en daarmee is het één van de snelst groeiende bedrijven uit de regio.

jmartynowski

BR>

In de zomer van 2005 bundelden de OCMW’s en de PWA’s van Westerlo, Herselt en Hulshout hun krachten. Bedoeling was om regionale tewerkstelling te creëren en tegelijkertijd tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar huishoudhulpen via het systeem van de dienstencheques. Op 3 oktober 2005 was dienstenbedrijf PIDT een feit. ”Op één jaar tijd zijn wij uitgegroeid tot een bedrijf met zestig werknemers en vierhonderd klanten”, vertelt coördinatrice Ran Dirickx. ”En die aantallen groeien nog gestaag aan. Elke dag komen er nieuwe klanten bij die op zoek zijn naar hulp in het huishouden. Gemotiveerde huishoudhulpen mogen zich dus steeds aanmelden. De vraag is nog steeds groter dan het aanbod dat wij momenteel kunnen leveren.”

Particulieren die hulp wensen bij het poetsen, wassen, strijken, koken, boodschappen doen of klein herstelwerk kunnen voor 6,70 euro per stuk dienstencheques aankopen. In de meeste gevallen zijn die ook fiscaal aftrekbaar.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio