Bouw inloophuis Turnhout gestart

Bouw inloophuis Turnhout gestart

Bouw inloophuis Turnhout gestart

Print
Lille - In een gebouw van Janssen Pharmaceutica in de Stationstraat in Turnhout zijn de werkzaamheden gestart voor het inloophuis voor kankerpatiënten. Twee wielertoeristenclubs uit Gierle (Lille) en Geel-Larum schonken 2.000 euro aan het initiatief.
BR>
Tien wielertoeristen van de clubs Sport Plus uit Gierle en de KWB van Geel-Larum namen in juli deel aan de Marmotte in Frankrijk. Dat is een wielerrit van 175 kilometer in de Franse Alpen over vier cols buiten categorie. De wielertoeristen lieten zich sponsoren voor de zware tocht.

De opbrengst was bestemd voor het nieuwe inloophuis voor kankerpatiënten in Turnhout. ”We haalden 2.000 euro bijeen voor het inloophuis”, zegt Willy Smeulders van Sport Plus uit Gierle.

Janssen Pharmaceutica stelde in het Ontmoetingscentrum in de Stationstraat in Turnhout een ruimte ter beschikking voor een Kempens inloophuis, na onder andere Gent en Leuven.

”De ruwbouwwerkzaamheden zijn begonnen en zouden half november klaar zijn. In december gebeurt de binnenafwerking. Op 14 februari gaat het Turnhoutse inloophuis officieel open”, zegt Vivke Damen van de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK). ”Het inloophuis is elke dag open tussen 9.30u en 16.30u voor mensen met kanker en hun familie en kennissen. Twintig vrijwilligers staan voor hen ter beschikking. We organiseren ook geregeld themamomenten en relaxatiesessies.”
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio