Fietser deelt kopstoot uit

Print
Turnhout - Een jongeman keerde zich maandagnamiddag furieus tegen een taxichauffeur, nadat deze hem op de rotonde voor het Turnhoutse station per ongeluk had aangereden. Zowel het taxivoertuig als de chauffeur kregen enkele klappen toegediend. De taxivoerder belandde in het ziekenhuis, de agressor werd na een speurtocht opgepakt.
BR>
Chauffeur Willy M. van het Turnhoutse taxibedrijf Taxi Jef reed maandag even na 14u een fietser aan op de rotonde op De Merodelei. De jongeman op de tweewieler maakte zich bijzonder boos om de botsing. Volgens getuigen begon hij te schelden en op de taxi te stampen en spugen.

”Mijn chauffeur stapte daarop uit”, vertelt zaakvoerder Jozef Van Bladel van Taxi Jef na een bezoek aan Willy M. in het ziekenhuis. ”Hij zei dat de botsing zijn fout was en niet die van de auto. Waarop de fietser riep of hij wel goed wist met wie hij te maken had, want hij (de fietser, red.) was naar eigen zeggen een skinhead.”

Klanten

Willy M. kreeg daarop een kopstoot toegediend en moest voor verzorging naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar onderging hij maandagavond nog allerlei medische testen. Het voertuig liep lichte beschadigingen op aan de lampen, buitenspiegels en koetswerk. De klanten in de taxi waren erg geschrokken, maar bleven ongedeerd. Met een speurhond konden de agenten de gevluchte fietser later klissen.

”Mijn chauffeur geeft toe dat hij de fietser niet had zien komen”, zegt Van Bladel. ”Maar dat is nog geen reden om hem in elkaar te slaan. Ik was erbij toen de agenten de agressor in het ziekenhuis binnenbrachten voor een confrontatie. Hij leek mij onder invloed te zijn.”
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio