Nieuwe bedrijvenzone goed voor 300 jobs

Een nieuwe bedrijvenzone van vijftien hectare op de grens tussen Balen en Lommel moet vanaf volgend jaar 300 bijkomende jobs opleveren. De Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) laat momenteel de infrastructuurwerkzaamheden voor het gebied uitvoeren.

jmartynowski

BR>

Het regionaal bedrijventerrein Driehoek ligt op de gesaneerde gronden van de vroegere munitiefabriek PRB op de grens met Lommel en het Kanaal van Beverlo. Aannemers maken het terrein klaar voor de komst van bedrijven. De riolerings- en funderingswerkzaamheden zijn achter de rug. De aanleg van de nodige verhardingen start binnenkort.

Aannemer VBG uit Herentals maakt zich klaar voor een huzarenstuk. De bouwvakkers willen alle nutsleidingen gebundeld onder het Kanaal van Beverlo persen op een diepte van zes meter over een lengte van 72m betonbuizen. IOK vermijdt met deze speciale techniek dat de nutsleidingen via grote omwegen de andere kant van het kanaal moeten bereiken. Bij deze gebundelde techniek is het risico op breuken volgens de aannemer veel kleiner.

Werkloosheid

De verkoop van de gronden aan bedrijven start in het voorjaar van 2007. De eerste bedrijven zouden midden volgend jaar hun vestigingen moeten oprichten. IOK raamt de bijkomende tewerkstelling op driehonderd jobs. ”Dat is een goede zaak voor de werkgelegenheid in Balen. Balen is in grote mate afhankelijk van zware industrie waar vooral mannen aan het werk zijn. Daardoor is er een grote werkloosheid bij vrouwen. De ontwikkeling van bedrijventerreinen zoals Driehoek en Holven moet dit verhelpen”, licht burgemeester Johan Leysen (CD&V) toe.

IOK maakte onlangs middelen vrij om ook het bestaande bedrijventerrein Holven in Balen verder te ontwikkelen.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio