VLD wil niet samen met PVDA+

Print
Hoboken - Voor de VLD is een coalitie met PVDA+ in Hoboken niet langer een optie. Annemie Langmans, de enige liberale verkozene in het district, pleit voor een minderheidscoalitie van VLD-Vivant, CD&V/N-VA en sp.a-spirit. PVDA+ zou dan, net zoals het Vlaams Belang, in de oppositie zetelen.
BR>
PVDA+ keurde vrijdag een onderhandelingsnota goed. Daarin staan punten waarover het district geen bevoegdheid heeft. Ook moet er meer geld komen voor Hoboken, vindt Mie Branders van PVDA+ ”Denkt Mie Branders echt dat de stad het budget van het district gaat verdubbelen? De VLD wil bovendien dat er voldoende liberale accenten in het nieuwe bestuursakkoord zitten. Als het moet gaan we voor een minderheidsbestuur zonder PVDA+”, zegt Annemie Langmans.

De uitspraak van het VLD-raadslid valt niet in goede aarde bij de andere partijen. ”Langmans spreekt voor haar beurt, want de onderhandelingen zijn nog bezig”, zegt zowel formateur Marc van Muylem (sp.a-spirit) als Kristof Waterschoot (CD&V/ NV-A).

Marc Van Muylem wil de gesprekken tussen de vier partijen afwachten. ”In het belang van Hoboken hebben we overleg nodig en geen partijpolitieke profilering.” Voor Kristof Waterschoot moeten de ”gesprekken aan de onderhandelingstafel plaatsvinden en niet in de krant”. Waterschoot wijst er nog op dat dit het standpunt is van CD&V én N-VA. Hij wijst erop dat hij voor beide coalitiepartners spreekt.

”De CD&V in de meerderheid en NV-A in de oppositie is een piste die we verlaten hebben. Wat het ook wordt, we doen het samen.” Mie Branders (PVDA+) vreest dat de ”politieke spelletjes” van Annemie Langmans in de kaart van het Vlaams Belang spelen. ”Wij zijn altijd opbouwend geweest in tegenstelling met de scheldkanonnades van VLD en NV-A tegen ons.”
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio