Projecten helpen jonge woningzoekers

Print
Kontich - Zoals in vele gemeenten is het ook een financieel probleem voor Kontichse jongeren om in hun eigen gemeente betaalbaar te kunnen wonen. Twee projecten willen aan dit euvel verhelpen.
BR>
Schepen van Jeugd Luc Blommaerts: ”Met deze projecten mikken we op jonge mensen van maximum 35 jaar die door de hoge vastgoedprijzen moeilijk een huis of grond vinden, terwijl ze toch te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale woning. Ook voor deze projecten is er uiteraard een inkomensgrens gesteld: 36.700 euro bruto belastbaar voor een alleenstaande en 55.000 voor een gezin.” Meer info over de toewijzingsvoorwaarden kan men krijgen op de gemeentelijke jeugddienst of de dienst ruimtelijke ordening.

Het eerste project (GASK) wordt gerealiseerd achter de tuin van de kunstacademie op de Mechelsesteenweg. Via het weggetje schuin tegenover het scoutsterrein bereik je deze koopgronden. Het tweede project (VLABO) ligt achter de brandweerkazerne in de Witvrouwenveldstraat.

Toegang via de C.Verhulstlaan naast het scouts- en KSJ-terrein. Hier worden koopappartementen voorzien. De geïnteresseerden dienen contact op te nemen met Igean (03- 350 08 20). Zij komen dan op een kandidatenlijst. Igean zal daarna de kandidaten persoonlijk aanschrijven en hen de nodige documentatie en formulieren bezorgen om de kandidatuur definitief te maken.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio