CD&V praat met kartel Pira

Print
Mortsel - Het kartel CD&V-NV-A is dit weekend coalitiegesprekken gestart met Groen!-Sp.a-Spirit. Dat bevestigt huidig burgemeester Ingrid Pira (Groen!) na de eerste onderhandelingen. Meer willen ze bij beide kartels vooralsnog niet kwijt.
BR>
”Er zijn geen exclusiviteiten binnen onze strategie. We kunnen met iedereen praten”, klonk het vóór het weekend nog bij Arnt Kennis namens CD&V-NV-A. Maar nu zat het kartel wel degelijk rond de tafel met de alliantie van Ingrid Pira en niet met de ploeg van VLD-Mortsel-Anders. ”We zijn inderdaad gestart met onderhandelingen”, zegt Pira.

Noch over de inhoud noch over bepaalde accenten die haar kartel wil leggen, geeft de burgemeester verder iets prijs. ”Zoals afgesproken met CD&V-NV-A gaan we geen tussentijdse reacties geven naar de pers toe.”

Maar er wordt wel verder gepraat? ”Ja, in de loop van deze week. Een datum? Dat kunnen we nu niet zeggen.” Voorlopig blijft het eveneens onduidelijk of CD&V nog gesprekken aanknoopt met VLD-Mortsel-Anders. ”Daar is tot op heden niets rond beslist”, stelt Arnt Kennis.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio