Doorbraak in coalitievorming nakend

Print
Boechout - Morgen, woensdag, komt er mogelijk een doorbraak in de coalitievorming. Sp.a-Spirit is bereid met CD&V te onderhandelen over een eerder voorstel van de christendemocraten.
BR>
Dat eerdere voorstel van CD&V hield in dat het burgemeesterschap en twee schepenmandaten naar CD&V zouden gaan. Sp.a-Spirit zou drie mandaten krijgen en Groen! één. Sp.a-Spirit had dit voorstel eerder al afgewezen, waardoor de onderhandelingen muurvast kwamen te zitten en er zich twee kampen aftekenden. ”Om de zaak te deblokkeren zijn we bereid met CD&V over dit eerdere voorstel te praten”, zegt Koen T’Sijen van Sp.a-Spirit.

T’Sijen benadrukt dat daar wel voorwaarden aan verbonden zijn. ”We willen over dit CD&V-voorstel slechts overleggen indien CD&V bereid is haar akkoord met VLD en Team Boechout- Vremde op te blazen en met Groen! scheep te gaan.” Als CD&V ingaat op het voorstel van Sp.a-Spirit, gaan ze woensdagavond samen rond de tafel zitten.

Inmiddels heeft ook het Vlaams Belang van zich laten horen. Tijdens de gemeenteraad zei raadslid Wally Liekens dat het vreemd is dat een verliezende partij, met name Groen!, het voortouw heeft genomen in de coalitiegesprekken. ”En hebben jullie er al eens aan gedacht welke betrouwbare en liefdevolle partner het Vlaams Belang zou kunnen zijn?”
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio