Huis Tony Bell te koop

Huis Tony Bell te koop

Huis Tony Bell te koop

Print
Zoersel - In de Violetlaan 10 in Halle- Zoersel wordt de villa van Tony Bell openbaar verkocht. De bekende theaterman-cabaretiermoppentapper overleed in april van dit jaar op 93-jarige leeftijd. Zijn weduwe Lizzy Van der Straeten verhuisde intussen naar een serviceflat in Sint-Antonius.
BR>
Het is met pijn in het hart dat Lizzy de villa verkoopt, ”maar het kon niet anders. Dat huis is veel te groot voor een vrouw alleen. Ook de tuin is heel groot. Het is jammer, maar ik vind veel troost in de gedachte dat Tony er tot zijn 93ste heeft kunnen wonen, zoals zijn grote wens was.”

Lizzy, zelf ook bijna 80, flirtte eerst met de idee om terug naar haar Antwerpse roots te verhuizen. ”Ik ging op zoek naar een home in de stad, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Toen ik uiteindelijk ter plaatse ging kijken en daar dat ene kamertje in het rusthuis zag, zonk de moed in mijn schoenen. Gelukkig vond ik nu een heel mooie serviceflat in Sint-Antonius, vlak aan het Sint-Jozefziekenhuis waar Tony overleed. Ik blijf dus op de buiten wonen. De mensen zijn hier heel vriendelijk. Ik voel me al helemaal thuis.”

Wie Lizzy wel zal missen, zijn haar goede buren uit de Violetlaan, zoals haar overbuur Cisse Severeyns. Maar omdat ze maar een dorp verder verhuisde, kunnen die buren van weleer nog op bezoek komen. ”Ja ja, en dat doen ze hoor!”, vertelt ze.

Lizzy was vroeger danseres in Antwerpen. Na haar huwelijk met Tony Bell baatten ze samen een café uit, eerst in de Antwerpse Breydelstraat en nadien in Schilde. In 1974 besloten ze te bouwen. Tony Bell genoot met volle teugen van de rust in de Halse bloemetjeswijk. Die heeft de bijnaam Beverly Halls, omdat er in de loop der jaren veel BV’s neerstreken. Tony Bell was één van de eersten.

Het landhuis wordt op 9 november ingezet in taverne De Sjoks in Halle. Op 23 november wordt huize Bell toegewezen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio