Skelet in Schelde

Skelet in Schelde

Skelet in Schelde

Print
Antwerpen - In de Scheldebocht vóór de Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis vonden vissers onlangs een menselijk geraamte. Het skelet zit grotendeels vast in het slib langs de Scheldeboord, zodat politiediensten het omzichtig weghalen.
BR>
Vissers ontdekten het geraamte eind vorige week al, maar de politiediensten konden er toen niet bij. Het was wachten op het geschikte tij. Ook maandag was de Schelde de verenigde cellen van de federale recherche, het DVIteam (disaster victim identification), de scheepvaartpolitie, de technische recherche, het parket en de cviviele bescherming te snel af. Vandaag wordt het gerechtelijk onderzoek verdergezet.

Het bergen van het skelet is een minutieus werk. De botten zijn in verregaande staat van ontbinding, zodat de aangestelde deskundigen ze met de nodige omzichtigheid moeten aanpakken. Bovendien willen zij de grond rond de vindplaats zeven, op zoek naar eventuele andere sporen, die een identificatie moeten vergemakkelijken.

Dat het geraamte in staat van ontbinding is, hoeft niet te betekenen dat het er al lang ligt. ”Dat kan ook te wijten zijn aan omgevingsfactoren”, zegt parketwoordvoerster Dominique Reyniers. ”Het zilte water en het slib kunnen daar eventueel ook een rol in spelen.”
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio