Gevonden miljoen leidt tot rechtszaak

Gevonden miljoen leidt tot rechtszaak

Gevonden miljoen leidt tot rechtszaak

Print
Mortsel - Tussen alle vermeende eigenaars van het miljoen Belgische frank dat tussen spullen van kringloopwinkel Opnieuw & Co in Mortsel is gevonden, zit er eentje die het hard speelt. Hij daagt Opnieuw & Co voor de rechter.
BR>
Advocaat Koen Maenhout, die de belangen van de kringloopwinkel verdedigt, wil niet veel kwijt over de zaak. ”Het is nogal delicaat allemaal”, zegt hij. ”Want het is juist op basis van de details dat we moeten uitmaken of de eiser van dat miljoen ook écht de eigenaar is.” Maandag is de zaak ingeleid bij de rechtbank van aanleg in Mechelen, maar ze werd tot onbepaalde datum uitgesteld.

Vier maanden geleden lanceerde Opnieuw & Co een oproep in de media: tussen een hoop spullen die iemand anoniem in de kringloopwinkel had afgezet, had een werknemer één miljoen Belgische frank in biljetten gevonden. Opnieuw & Co ging op zoek naar de eigenaar. Wie details wist over de vondst - hoe het geld was verpakt, tussen welke spullen het was gevonden... - kon niet anders dan de ware miljonair zijn, redeneerde de winkel. Honderden mensen meldden zich aan, niemand bleek de echte eigenaar. Koen Goemans, de directeur van Opnieuw & Co, heeft schoon genoeg van de hele affaire. ”Ik ben blij dat de rechter zich nu met de zaak zal bezighouden”, zegt hij.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio