Zwerver Louis blijft populair

Zwerver Louis blijft populair

Zwerver Louis blijft populair

Print
Antwerpen - Louis, de Antwerpse zwerver die vorige week dinsdag de achtergelaten kindjes van een drugsverslaafd koppel opving, blijft bedankjes ontvangen voor wat hij deed. Een anonieme lezer van Gazet van Antwerpen stuurde 50 euro naar de redactie, als blijk van waardering.
BR>
De ouders van de twee meisjes zitten in de cel, waar ze wachten op hun proces én een afkickprogramma. De twee meisjes van 1 en 5 wonen bij een pleeggezin. En Louis zit nog steeds op zijn plekje aan het Diamantmuseum, maar hij is allang niet meer een onbekende dakloze. Hij blijft positieve reacties krijgen. Ook van mensen die niet tot op het Astridplein geraken om Louis persoonlijk te feliciteren.

Zo is er de anonieme lezer van deze krant die 50 euro en een bedankbriefje in een enveloppe stopte en naar de redactie stuurde. Ik las over Louis die zijn bedelgeld aan een hongerig kind gaf, staat er te lezen. Ik ben moeilijk te been, daarom vraag ik U mijn bijdrage aan Louis te overhandigen, als blijk van waardering.

Louis zelf reageert emotioneel wanneer we hem de brief en het biljet van 50 euro overhandigen. ”Bedank die mens van me”, zegt hij een paar keer. Ondertussen stoppen weer een paar mensen, werpen geld in z’n pet en spreken hem bemoedigend toe. ”Het houdt niet op”, aldus Louis. ”Vorige week werd ik zelfs aangesproken door mensen uit Nederland en Engeland. Zelfs die hadden het verhaal gelezen!”
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio