VLD kiest Koen Helsen

VLD kiest Koen Helsen

VLD kiest Koen Helsen

Print
Kapellen - De kogel is door de kerk. Koen Helsen (45), nu nog waarnemend burgemeester van Kapellen, wordt de komende zes jaar voor de VLD député in het Antwerpse provinciebestuur. Zijn bevoegdheden worden Ruimtelijke Ordening, Economie, Sport en Patrimonium.
BR>
De nieuw verkozen VLD-fractie in de Antwerpse provincieraad koos zondagavond unaniem voor Koen Helsen, waarnemend burgemeester van Kapellen, als de nieuwe député voor de komende zes jaar. Partijgenoot Ludwig Neefs, schepen in Mechelen, wordt voorzitter van de provincieraad. Vandaag, maandag, wordt de deputatie in een overeenkomst gegoten met coalitiepartners CD&V en sp.a, maar nu al is duidelijk dat Helsen de bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Economie, Sport en Patrimonium krijgt.

”Ik ben blij dat de fractie haar vertrouwen in mij heeft gesteld, zeker ook omdat ik de enige député voor de VLD wordt”, reageert Koen Helsen. ”Ik ga proberen goed werk te leveren. Voor mij is het alleszins een nieuwe uitdaging. Het is een mooi en uitvoerend mandaat, waarin ik voor de hele provincie maar ook voor de noorderregio en Kapellen een en ander kan betekenen.”

Kapellen laat Helsen niet los. ”Ik blijf sowieso in de gemeenteraad zetelen. Mijn hart blijft voor een stuk in Kapellen. De keuze was niet evident, maar député is een aanlokkelijk aanbod. Deze kans zat er altijd in, maar ik had dit zeker niet gedacht. Ik had ook niet gedacht zo goed te zullen scoren.” Bij de provincieraadsverkiezingen haalde Helsen in het district Kapellen 9.145 voorkeurstemmen.

Als bijna-député heeft Helsen ook voornemens. ”Eentje is dat ik de provincie meer bekend wil maken. In het verleden leek dat vaak op een ivoren toren, maar met het nieuwe provinciedecreet is het duidelijker wat we kunnen doorschuiven naar het gewest en wat we naar de provincie kunnen toetrekken.”
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio