Geen doorbraak in Antwerpse district BEZALI

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Er is woensdagavond nog geen doorbraak rond de coalitievorming in het Antwerpse district Berendrecht-Zandvliet-Lillo. De partij Verenigde Polderbelangen pleegde er intern overleg, maar laat weten nog niet beslist te hebben met welke politieke fracties ze in zee gaan.
Verenigde Polderbelangen heeft zowat de sleutel tot een coalitie in het polderdistrict in handen. De twee zetels zijn nodig, ofwel voor een meerderheid met het Vlaams Belang-Vlott, maar dan wordt het cordon sanitaire verbroken, ofwel tegen extreemrechts samen met alle anderen, SP.A-Spirit-Groen!, VLD en CD&V. Deze laatste drie hebben samen 7 zetels. Het Vlaams Belang is de grootste partij en haalde zondag 6 zetels.

"We hebben vanavond onze gedachten gewisseld en ieders mening aanhoord. De volgende stap is aan alle andere partijen concreet vragen wat de bestuursintenties zijn voor de volgende legislatuur. Die zullen we vervolgens rustig bekijken." zei Verenigde Polderbelangen-lijsttrekker, Willem Van Alsenoy. "Er is geen haast bij het vormen van een coalitie. Als we half december een akkoord hebben, zal ik al heel tevreden zijn."

De partij zal volgende week dinsdag weer samen zitten om alle mogelijkheden verder te bekijken.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio