Rechtbank Turnhout veroordeelt oplichters tot één jaar cel

Print
Turnhout - De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een bende van vier Brusselse oplichters veroordeeld tot celstraffen van één jaar. De vier bendeleden deden zich voor als autoverkopers en streken voor meer dan 300.000 euro op terwijl ze geen eigenaar waren van de wagens die ze verkochten.
Nehme H. (Hamade) uit Sint-Gillis, Roy J. (Jabbour) uit Sint-Jans-Molenbeek, Jean-François D.M. (De Muylder) uit Evere en Milad B. (Baiano) uit Vorst sloegen tussen september 2004 en maart 2006 dertien keer toe op zo'n elf plaatsen in Vlaanderen. Ze deden zich voor als verkoper van een wagen terwijl ze daar geen eigenaar of verkoopsgerechtigde van waren. De vier streken 330.000 euro op.

Bendeleider Nehme H. kreeg twaalf maanden cel. Het openbaar ministerie had tegen hem zes jaar geëist, maar omdat de man in februari voor gelijkaardige feiten werd veroordeeld, was de rechter milder. Roy J. kreeg een jaar cel, François D.M. kreeg 120 uren werkstraf en Milad B. kreeg acht maanden cel.

De veroordeelden moeten ook voor bijna 130.000 euro aan schadevergoedingen betalen. De rechter verklaarde ruim 175.000 euro verbeurd.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio