Miko pakt geluidshinder aan

Miko pakt geluidshinder aan

Miko pakt geluidshinder aan

Print
Turnhout - Enkele buurtbewoners rond de koffieproducent Miko aan de Turnhoutse ring klaagden recent over lawaaihinder, afkomstig van het bedrijf. De onderneming erkent dat de ventilatoren van een nieuw productieonderdeel aan de oorzaak ervan ligt. Miko gaat dat aanpakken.
BR>
Miko zit op de hoek van de Turnhoutse Noord-Brabantlaan en de Steenweg op Mol. Buurtbewoners klopten recent bij de onderneming aan met klachten over geproduceerde decibels. De koffieproducent stelde daarop zelf een onderzoek in en stelde vast dat de ventilatoren van een nieuwe koffiebrander inderdaad voor nogal wat geluid zorgen.

In een brief aan de omwonenden biedt de firma haar excuses aan voor de veroorzaakte hinder. Tegelijk nodigt de onderneming de buren uit voor een bezoek aan de nieuwe koffiebrander, een rondleiding in het bedrijf en een toelichting over de oplossing voor het probleem.

Miko wil in november immers de ventilatoren inkapselen in een nieuwe isolatielaag. De zaak maakt zich sterk dat deze ingreep het geproduceerde geluid 'binnen aanvaardbare normen' zal terugbrengen. De omwonenden kregen de brief met uitnodiging dinsdag in de bus.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio