Ravels werkt aan plan tegen zonevreemde bedrijven

Print
Ravels - De gemeente Ravels sleutelt aan een tweede bijzonder plan van aanleg (BPA) rond zonevreemde bedrijven. De definitieve goedkeuring van het BPA is tijdelijk uitgesteld, om de gemeente de gelegenheid te geven een bezwaarschrift van een buurtbewoner te onderzoeken.
BR>
De tweede fase van het sectoraal BPA zonevreemde bedrijven moet zeven ondernemingen in de gelegenheid stellen zich te regulariseren en uit te breiden. Tijdens het openbaar onderzoek liep bij de gemeente één bezwaarschrift binnen. Pierre Carpentier, zelf CD&V-raadslid, klaagde de huidige situatie bij de schrijnwerkerij Van Vugt op Molenzicht aan.

"De aanvoer van aluminium- en plastieken profielen gebeurt met grote en zware vrachtwagens", meldt Carpentier. "Maar de oprit van het bedrijf is daar niet op berekend. Om in of uit te draaien, kunnen de mastodonten niet anders dan van mijn oprit aan de overkant gebruik maken. Mijn oprit en de goot zijn daardoor verzakt en mijn voortuintje wordt stuk gereden."

De leveringen gebeuren meerdere keren per week. De overbuur haalde er al verscheidene keren de politie bij, maar er gebeurde niets. De Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (Gecoro) komt in haar advies aan de gemeente wel op de zaak terug. De commissie keurt het BPA unaniem goed, op voorwaarde "dat de oprit van het bedrijf Van Vugt BVBA verbreed of afgeschuind wordt in de strook voor de tuinen, indien dat mogelijk mocht zijn".

De gemeenteraad stelde de goedkeuring van het BPA daarom voorlopig uit. "We willen het gegeven eerst onderzoeken", zei burgemeester Leo Van Nooten (CD&V) van Ravels.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio