Schroothandel schakelt vrachtwagens uit

Schroothandel schakelt vrachtwagens uit

Schroothandel schakelt vrachtwagens uit

Print
Willebroek - Schroothandel Piessens in Tisselt (Willebroek) vervoerde twee dagen na elkaar een lading schroot per schip naar Gent via de Willebroekse vaart. Als de evaluatie meevalt, gaat het bedrijf in de toekomst alle schroot zo afvoeren. Dat betekent achthonderd vrachtwagenritten minder.
BR>
Zo'n duizend ton schroot werd de afgelopen dagen per schip vervoerd naar de firma Van Heyghen Recycling in het Gentse havengebied. Het vervoer over de waterwegen wordt door de Vlaamse overheid en door Waterwegen en Zeekanaal NV gepromoot als een milieu- en omgevingsvriendelijk alternatief voor het wegtransport.

De impact van deze beslissing van schroothandel Piessens aan de Jozef De Blockstraat is voor de buurtbewoners enorm. Het betekent jaarlijks maar liefst twintigduizend ton schroot die niet over de weg wordt vervoerd, of zo'n achthonderd vrachtwagenritten minder. Het bedrijf realiseerde in het verleden al een geluidsmuur om de hinder voor de bewoners van de nabijgelegen woonzone tot een minimum te beperken.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio