CD bestuurt alleen

Print
Meerhout - De Meerhoutse christendemocraten besturen de volgende zes jaar alleen over Meerhout. De partij besliste maandag om zonder coalitiepartner verder te gaan.
BR>
De Meerhoutse kiezer schonk de partij CD van burgemeester André Van Genechten een krappe meerderheid met een zetel overschot. De christendemocraten bezitten nu 11 van de 21 zetels.

"De kiezer heeft op een duidelijke manier gestemd. Het viel op dat onze kandidaten veel voorkeurstemmen kregen. Wij mogen dat signaal niet negeren en gaan alleen verder. Onze huidige coalitiepartner VLD leed verlies. De andere democratische partij sp.a kon ook geen winst boeken. Daarom was het voor ons geen optie om één van beide partijen mee in het bestuur te nemen", redeneert André Van Genechten.

De namen van de schepenen zijn nog niet bekend. "Ik start een gespreksronde om naar de intenties van onze mensen te polsen. Dat moet tegen het einde van de week rond zijn. Ik vraag wel het nodige engagement van kandidaten voor een schepenpost. Het is onontbeerlijk om daar de nodige tijd voor vrij te maken. Met snel voor en na schepen zijn, neem ik geen genoegen", besluit de burgemeester.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio