Dolfijn bouwt kinderkribbe

Print
Turnhout - De vzw Dolfijn, die in de Kempen over vier kinderdagverblijven beschikt, wil op de atheneumcampus in de Turnhoutse Boomgaardstraat een nieuwe kribbe optrekken. Die moet plaats bieden aan 28 baby's, kruipertjes en peuters. De buurt kan zich vinden in de plannen.
BR>
In Turnhout is er grote nood aan kinderopvang. Dolfijn wil een dagverblijf voor 28 baby's en peuters realiseren op het domein tussen de Boomgaardstraat en de Neerhofstraat. Het moet een groot gebouw van zo'n 550m2 worden. Alle ruimtes, die per leeftijdsgroep zijn ingedeeld, zijn verspreid over een gelijkvloers onder een plat dak.

In de oorspronkelijke plannen was er sprake van om de verkeerstoegang via de Neerhofstraat te laten verlopen, maar daarop is de bouwheer teruggekomen. De toegang gebeurt nu via de Boomgaardstraat. Bovendien is er een parking op het eigen domein gepland, met tien plaatsen voor personeelsleden en veertien voor ouders.

Het duurt nog even voor de vzw aan de bouw kan beginnen. Dolfijn hoopt de kinderkribbe in de periode 2008-2009 te kunnen openen. De procedure die het moet volgen, is lang en complex.

De buurtbewoners zagen de plannen wel zitten. Vooral dat de toegang verplaatst werd en er een eigen parking is opgenomen, waren voor hen duidelijke pluspunten. De omwonenden maakten van de gelegenheid gebruik om nog eens een reeks knelpunten in hun wijk aan te kaarten. Die problemen spelen zich vooral op het vlak van te snel verkeer en het veelvuldige foutparkeren af. De stad belooft maatregelen te nemen bij de geplande heraanleg van Tijl- en Nelestraat en Boomgaardstraat.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio