Rumst rijdt plantaardig

Print
Rumst - Vier voertuigen van de gemeente Rumst rijden voortaan op plantaardige olie. Leerlingen van de Karel De Grote-Hogeschool volgen deze Antwerpse primeur op.
BR>
Rumst wil een voortrekkersrol spelen op het vlak van milieu en duurzaamheid. Sinds deze maand rijden vier gemeentelijke voertuigen op pure plantaardige olie (PPO). "Het gaat om een vrachtwagen met laadkraan, een laad- en graafmachine, een bestelwagen en een zitmaaier", zegt schepen Francy Van der Wildt (sp.a). "Met dit proefproject toetsen we de werking en de effecten van het gebruik van PPO. Leerlingen van de Karel de Grote-hogeschool onderzoeken en controleren de omgebouwde wagens tijdens de duur van het project."

De gemeente investeerde 25.000 euro in de ombouw van de voertuigen. De tankinstallatie kost 4.000 euro. De olie komt van een tuinbouwer uit Lier en kost 87 eurocent per liter. "Toch boeken we geen financiële winst met dit proefproject", zegt Van der Wildt. "Wel willen we een inspanning leveren om ook bij ons de Kyotonorm te halen."
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio