CD&V gaat samen met sp.a

CD&V gaat samen met sp.a

CD&V gaat samen met sp.a

Print
Schelle - Het partijbestuur van CD&V/ N-VA in Schelle heeft maandagavond beslist om, ondanks het behoud van de absolute meerderheid, opnieuw met een partner in zee te gaan. De voorkeur gaat net als vorige keer uit naar sp.a. Die partij heeft in die zin al een positief signaal gegeven.
BR>
CD&V behaalde zes jaar geleden eveneens elf van de negentien zetels, maar koos toen ook voor een coalitie met sp.a. Het aantal zetels kwam toen op veertien, nu zijn dat er dertien want sp.a moest een zitje prijsgeven. "Moest het in extremis toch niet lukken, willen we ook nog met VLD praten", zegt burgemeester Rob Mennes (CD&V/N-VA, foto). Binnen het partijbestuur werd ook al afgetast naar wie de schepenzitjes zullen gaan. Het is nog te vroeg om daar al namen op te plakken, maar het is zeker dat er nieuwkomers zullen bij zijn.

Ook huidig sp.a-schepen Danny Backeljauw geeft te kennen, met CD&V/N-VA te willen voortgaan. "Wij hadden niet de indruk het vijfde wiel aan de wagen te zijn en zijn tevreden met hoe er is bestuurd. Maar de bevolking heeft met de winst van twee zetels van Vlaams Belang toch een belangrijk signaal gegeven. We willen daarom eerst grondig analyseren of zich ergens een probleem in het beleid stelt. Desnoods moet dat met een externe analyse", meent hij.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio