Jongeren willen volwaardig speelbos

Print
Lier - Jong N-VA vraagt aan het stadsbestuur om van het Konijneneiland eindelijk een volwaardig speelbos te maken. Het ligt er volgens de jongeren nu verwaarloosd en gevaarlijk bij.
BR>
Jong N-VA trok op onderzoek uit in het Konijneneiland, het bos afgebakend door water tegenover de kanoclub. Dit bos werd opengesteld voor de Lierse jeugdbewegingen die zich willen uitleven in het groen.

"Het terrein verkeert in een zorgelijke toestand: braamstruiken en brandnetels overwoekeren een groot deel en zorgen voor gevaarlijke situaties, in het bijzonder voor spelende kinderen. De enkele doorgangspaadjes die naar open plekken leiden, zijn op verscheidene plaatsen met enorme doorntakken overwoekerd. Andere delen van het bos zijn gewoon onbereikbaar. Tussen de dichte begroeiing troffen we zelfs een lang stuk prikkeldraad aan", zegt Rik Verwaest, voorzitter van Jong N-VA.

"De stad moet dit speelbos dringend opwaarderen. Dat betekent: een regelmatig onderhoud, het verwijderen van overwoekerende bramen en netels en het openhouden van de bruikbare ruimte. Enkel op die manier krijgen we een avontuurlijke omgeving die uitnodigt tot spelen", aldus Rik Ver- waest.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio