CD&V, sp.a en VLD tekenen akkoord

CD&V, sp.a en VLD tekenen akkoord

CD&V, sp.a en VLD tekenen akkoord

Print
Wijnegem - Leo Carpentier (CD&V, op foto) blijft ook de volgende zes jaar burgemeester van Wijnegem. Dinsdag tekenden CD&V (6 zetels), VLD (twee zetels) en sp.a (twee zetels) een bestuursakkoord. Deze drie partijen vormen samen een meerderheid met tien zetels op negentien.
BR>
CD&V, die in vergelijking met zes jaar geleden één zetel inleverde, zat in de meest comfortabele positie. Deze partij had twee keuzes: ofwel een overeenkomst sluiten met Durf! (vier zetels), ofwel samenwerken met VLD-sp.a (samen ook vier zetels). Na rijp beraad, en na onderhandelingen met alle mogelijke partners, werd geopteerd voor VLD-sp.a. "De meeste CD&V'ers willen liever scheep gaan met VLD-sp.a dan met Durf! Die partij wordt, op zijn zachtst gezegd, als een te wispelturige partner omschreven. Vandaar onze keuze", legt Leo Carpentier uit.

Het ligt CD&V nog altijd zwaar op de maag dat Tom Dijckmans zijn oorspronkelijke fractie, CD&V, de rug toekeerde om enkele maanden later een nieuwe formatie op te richten, waarin de hele Groen!-fractie terug te vinden is. Durf! reageert bij monde van woordvoerder Mannu Wuyts teleurgesteld: "Meer dan twintig procent van de kiezers opteert voor ons open en duurzaam beleid. Ze blijven in de kou staan door het machtsvertoon van CD&V. De twee andere partijen VLD en sp.a praten al jaren niet met elkaar en nu gaan ze samenwerken, hoe rijm je dat aan elkaar? Wij gaan constructief, maar hard, oppositie voeren."

Het Vlaams Belang (zes zetels) belandt uiteraard eveneens in de oppositie. Liesbeth Verstrepen en Paul Heyvaert (beiden CD&V) blijven ook de volgende jaren in het college zetelen. Partijgenote Maria Pacquée-Rombouts volgt zichzelf op als OCMW-voorzitter en wordt tevens schepen van Sociale Zaken. Edwin Somers (sp.a) en Jurgen Van Osselaer (VLD) vullen aan. De diverse bevoegdheden worden later bepaald.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio