Meerhouts politicus doet het nu in Geel

Print
Geel - Socialist Johan Huybrechts (35) neemt in de Geelse gemeenteraad als eerste opvolger de plaats in van Greet Ghys. De ingenieur zetelde tot vorig jaar in de gemeenteraad van Meerhout.
BR>
Meerhoutenaar Johan Huybrechts maakte zijn politiek debuut in 2000 met een verkiezing in de Meerhoutse gemeenteraad. Die taak moest hij in februari 2005 stopzetten omdat hij met zijn vriendin in Geel-Winkelomheide ging wonen. Gemeenteraadsleden moeten wonen in de gemeente waarin ze zetelen.

De kersverse Gelenaar vervoegde meteen de plaatselijke sp.a-rangen. Hij verraste met een derde plaats op de socialistische kieslijst in Geel. Johan werd eerste opvolger met 233 voorkeurstemmen. "Het stemmenverschil met vierde verkozene Greet Ghys is miniem. Zij verkoos om plaats te maken voor een jongere kandidaat", verduidelijkt fractieleider Noël Devos.

"Ik ben uitermate content over die score. Ik woon nog maar anderhalf jaar in Geel en bovendien is Winkelomheide sterk gericht naar CD&V. Maar de mensen kennen me nog uit de overlegcommissie rond de bouw van de afvalinstallatie in Geel. Ik laat me ook kennen in Winkelomheide en kom voor mijn mening uit. Dat heeft waarschijnlijk meegespeeld. Mijn aandacht gaat speciaal uit naar mobiliteit, milieu en veiligheid. De Meerhoutse ervaring kan ik nu goed gebruiken in de Geelse gemeenteraad."
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio