Weer ongeval in Geel-West

Weer ongeval in Geel-West

Weer ongeval in Geel-West

Print
Geel - Vier auto's raakten dinsdag betrokken in een kop-staartaanrijding voor de afrit Geel-West op de E313. De brandweer bevrijdde een zwangere vrouw uit de wagen. Een oplossing voor het probleem van de files voor de afritten ligt niet voor de hand.
BR>
Het ongeval in Geel gebeurde om 8.50u in de staart van de file. Die file ontstaat dagelijks omdat de afrit Geel-West te kort is om alle verkeer te verwerken. Auto's gaan voorsorteren op de pechstrook of vertragen op de rechtse rijstrook. Als het wegdek glad en de remafstand langer is, gebeuren er vaak aanrijdingen. Bij dit ongeval raakten twee personen gewond. Een zwangere vrouw uit Wachtebeke zat geklemd in de wagen. Ze liep lichte verwondingen op.

Dinsdagochtend was er ook een ongeval met drie vrachtwagens in de andere rijrichting bij de afrit Herentals-Oost in Olen. Davy Willekens verlaat dagelijks met zijn bestelwagen de autoweg via Herentals-Oost. Ook daar staan telkens lange files op de pechstrook. "Heel gevaarlijk", getuigt hij. "Camions rijden rakelings voorbij. Auto's en vrachtwagens stoppen op de rechtse rijstrook omdat ze niet tijdig meer kunnen invoegen. Wie doet hier iets aan?"

Wegmarkering

"Alle uitritten op de E313 zitten tamelijk vol", beaamt Luc Vanhoof, die commissaris van de verkeerspolitie is. "Maar de files in Herentals-Oost zijn langer, omdat de volgende afrit wegens werkzaamheden is afgesloten. We zouden borden kunnen plaatsen om te waarschuwen voor de file, maar hoe meer borden we plaatsen, hoe minder de weggebruikers ze opmerken. We hebben de administratie Wegen en Verkeer (AWV) meermaals voorgesteld om de wegmarkeringen aan te passen en de invoegstrook te verlengen. AWV houdt daar wel rekening mee als het wegdek wordt vernieuwd, zoals in Massenhoven." De commissaris benadrukt wel dat de meeste ongevallen het gevolg zijn van overdreven snelheid."

"Het probleem bij de afrit van Geel-West is structureel", geeft Stefaan Rosseeuw (AWV) toe. Die afrit gaan we verlengen in 2008, wanneer ook de fly-over in Geel-Punt er komt. De problemen in Herentals zijn te wijten aan de wegwerkzaamheden. Tijdelijke oplossingen om de situatie veiliger te maken, liggen niet voor de hand. Er is weinig ruimte en de pechstrook is erg smal."
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio