Verkiezingsuitslag dwarsboomt plannen om samen te wonen

Verkiezingsuitslag dwarsboomt plannen om samen te wonen

Verkiezingsuitslag dwarsboomt plannen om samen te wonen

Print
Olen - De Olense schepen Seppe Bouquillon (27) en de Oevelse Isabel Van Leuffelen (24) zijn sinds anderhalf jaar een koppel. Ook politiek slaan ze dezelfde weg in. Seppe werd verkozen in Olen, Isabel in Westerlo, gelukkig voor dezelfde partij!
BR>
Seppe Bouquillon heeft het tijdens de stembusslag van vorige zondag met 631 stemmen nipt moeten afleggen tegen zijn vriendin Isabel. Zij haalde bij haar eerste beurt 694 stemmen op de CD&V-lijst van Westerlo en krijgt meteen een zitje in de raad. "Echt campagne heb ik niet gevoerd", lacht Seppe. "Dat was niet nodig, want ik heb me de voorbije zes jaar veel getoond in Olen." Toch trok het koppel de voorbije week zowel in Olen als in Oevel regelmatig van brievenbus tot brievenbus om te flyeren.

In Olen was dat voor Seppe, in Oevel voor zijn vriendin. "Seppe sprak ook zijn Westelse vrienden aan om mij te steunen", vervolgt Isabel. Als alles naar wens verloopt, verlengt Seppe zijn Olens schepenmandaat. "Seppe kan luisteren en houdt rekening met de anderen", vindt Isabel van haar vriend. "Wat hij doet, wil hij goed doen. Dat maakt hem een goede schepen." Seppe schat dat zijn vriendin op termijn ook capaciteiten heeft om schepen te worden. "Maar zij trekt zich de problemen te hard aan", oordeelt Seppe. "Ze ligt er wakker van. Misschien ligt een rol binnen het OCMW haar beter. Zelf lig ik nergens wakker van", geeft de Olense jeugdschepen toe.

Baarle-Hertog Als ze ooit samenwonen, zal dat vermoedelijk in Olen zijn. "Ik zal mettertijd mijn politieke job moeten inleveren", geeft Isabel toe. "Ofwel moet in Oevel een situatie gecreëerd worden zoals in Baarle-Hertog. Een stukje Olen in Oevel, met een plaatsje voor ons beiden." Een keuze maken is moeilijk. "Onze-Lieve-Vrouw-Olen en Oevel zijn twee gelijkaardige parochies met een bloeiend verenigingsleven en een sterk vrijwilligerwerk", besluit Seppe. "Het is in beide dorpen goed leven."
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio