Op uitwisseling naar Estland

Op uitwisseling naar Estland

Op uitwisseling naar Estland

Print
Herentals - De leerkrachten Lien Avonds, Hilde Van den Bossche en Katia Mostmans ruilen voor een week het Sint-Jozefsinstituut in Herentals voor een gymnasium in Estland. Daar gaan ze samen met andere Europese collega's hun onderwijshorizon verruimen.
BR>
Van donderdag 12 tot woensdag 18 oktober verblijven de drie Herentalse leerkrachten in Elva, een stad in het zuidoosten van Estland. Ze krijgen er het gezelschap van collega's uit Polen, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Sicilië (Italië) en het gastland. "We volgen er een programma van Comenius, de koepel van Europese onderwijsuitwisseling", vertelt Hilde Van den Bossche.

"De projecten mochten we zelf voorstellen op een congres in Alden-Biesen. We kozen er voor een uitwisseling rond teambuilding en de ondersteuning van sociaal zwakkere leerlingen. In Estland gaan we daarover van gedachten wisselen. De resultaten komen terecht op een website. Die gaan we in Estland al opstarten."

Folklore

De dames kijken uit naar de contacten met buitenlandse collega's en de Estse schoolcultuur. "Ik vernam al dat zij er op gebied van informatica verder staan dan wij", zegt Katia Mostmans, ICT- verantwoordelijke van de school. Godsdienstleerkracht Hilde Van den Bossche is dan weer geïnteresseerd in de waardenbeleving in de plaatselijke scholen.

Het Europese gezelschap zal zich niet alleen op zware thema's storten. Er wordt ook tijd gemaakt voor ontspanning. "Er wacht ons onder meer een folkloreavond", weten de Herentalsenaars. Ze verlekkeren zich ook al op de plaatselijke culinaire specialiteit: "varkensvlees, room, aardappelen en groenten." Hun euro's kunnen de dames thuis laten. "Estland wordt pas in januari lid van de Europese Unie."

In mei trekken drie of vier andere leerkrachten van het Sint-Jozefsinstituut naar Sicilië.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio