CDE beraadt zich over coalitievorming

Print
Beerse - De CDE in Beerse beraadde zich gisterenavond nog over een mogelijke coalitievorming. De partijen Vlim.be, Inzet, VLD en Groen! waren uitgenodigd aan de onderhandelingstafel.
BR>
CDE, een kartel van CD&V en N-VA, vergaderde dinsdagavond om een keuze te maken uit een coalitiepartner. CDE kwam met twaalf zetels als overwinnaar van de verkiezingen uit de bus, maar de partij had net een zetel tekort voor een absolute meerderheid.

Dinsdagavond passeerden zowel Vlim.be, VLD als Inzet de revue. Groen! zat maandag al aan de onderhandelingstafel. Een coalitie met Vlaams Belang is voor CDE uitgesloten. Enkele huidige coalitiepartners wilden als een blok naar de onderhandelingstafel van de CDE stappen, maar die poging draaide op een sisser af. Joos De Meyer van Groen! was niet meer bereid om die overeenkomst te ondertekenen.

"Als we voldoende raakvlakken vinden, is Groen! bereid om samen met CDE een coalitie te vormen", zei Joos De Meyer nog. Alle partijen uit de coalitie trokken apart naar de CDE. Het resultaat van de onderhandelingen was dinsdagavond nog niet bekend.

CDE is niet van plan om over een nacht ijs te gaan en wil alle mogelijkheden grondig nagaan.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio