Azzouzi ontkent overval in Boom

Azzouzi ontkent overval in Boom

Azzouzi ontkent overval in Boom

Print
Boom - Mohamed El Azzouzi (25) en zijn kompaan Mohamed B. (25) blijven ontkennen dat ze vorige week het zakenkantoor van schepen Leo De Saeger in Boom overvielen. De Antwerpse raadkamer verlengde dinsdag wel hun aanhouding, net zoals die van Nadia M. (26), El Azzouzi's vriendin.
BR>
Mohamed El Azzouzi kon, nadat hij in augustus na penitentiair verlof niet was teruggekeerd naar de gevangenis van Hasselt, vorige week samen met Mohamed B. (25) worden ingerekend in Borgerhout. De onderzoeksrechter stelde de twee in verdenking voor de gewapende overval in Boom. Ook Nadia M. (26), de vriendin van El Azzouzi, belandde in de cel.

Het trio verscheen dinsdag voor de raadkamer in Antwerpen. Die verlengde hun aanhouding, omdat er voldoende aanwijzingen zijn van hun betrokkenheid bij de hold-up. Niemand wil het bevestigen, maar het gaat onder meer om de identiteitskaart van een van de slachtoffers van de overval en om een deel van de buit, die respectievelijk werden gevonden bij Mohamed B. en Nadia M.

"Hoewel Mohamed El Azzouzi zijn betrokkenheid bij de overval in Boom ontkent, meent de onderzoeksrechter dat er toch voldoende aanwijzingen zijn om hem vast te houden", zei advocate Els Gauquie dinsdag. Zij treedt op voor zowel El Azzouzi als zijn vriendin. "Omdat hij sowieso zijn vroegere straf van tien jaar moet uitzitten, laat El Azzouzi het allemaal rustig op zich afkomen. Dat hij kort na de overval samen met zijn kompaan en zijn vriendin werd aangetroffen, kan een toevallige samenloop van omstandigheden zijn. Dat moet verder onderzoek duidelijk maken."

Tijdens de huiszoeking bij Nadia M. werd ook een trainingsbroek van El Azzouzi gevonden. "Dat is volgens mij normaal, omdat zij de was van haar vriend deed toen hij in de cel zat. Zij ontkent dat ze de vader van hun kindje onderdak verleende. Voor haar tekenen wij beroep aan", aldus nog Els Gauquie.

"Ondanks de ontkenning van mijn cliënt lijkt het mij in dit stadium een logische beslissing van de raadkamer", zei meester Kris Luyckx, advocaat van Mohamed B. "Bij de huiszoeking zijn bezwarende elementen gevonden waarvoor hij nog geen duidelijke verklaringen gaf."
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio