Lieven is (voorlopig) de jongste burgemeester

Lieven is (voorlopig) de jongste burgemeester

Lieven is (voorlopig) de jongste burgemeester

Print
Vorselaar - Met zijn 28 jaar is Lieven Janssens uit Vorselaar (voorlopig?) de jongste burgemeester van Vlaanderen. Janssens haalde de sjerp binnen met de lokale lijst Actiev. Hij volgt zijn vader op als eerste burger.
BR>
Voorlopig is Lieven Janssens de jongste, maar in Hoogstraten is Tinne Rombouts (27) voor CD&V nog in de running voor de burgemeesterssjerp.

Lieven Janssens woont samen met zijn vriendin, en ze hebben een zoontje van 2,5. Bij zijn eerste deelneming aan verkiezingen schopt hij het meteen tot burgemeester. Maar de politieke wereld is hem niet onbekend. Zijn vader was, alles samen, achttien jaar burgervader in Vorselaar.

"Ik was pas vijf toen mijn vader burgemeester werd. Ik herinner me nog goed de foto in de krant waarop ik op zijn schoot zat", lacht Lieven Janssens. "Toch is het niet zo dat ik allang droom van de sjerp. Ik dacht eerder aan een ambtelijke job. Secretaris worden van een grote stad, dat leek me wel wat."

Ondanks zijn jonge leeftijd en zijn gebrek aan ervaring weet Lieven Janssens waaraan hij begint. Hij was en is lid van vele verenigingen en lag mee aan de basis van enkele grote evenementen in Vorselaar. "De gemeentepolitiek ken ik van thuis uit, en van tijdens mijn studie", zegt hij. "Ik heb 'pol en soc' gestudeerd in Antwerpen en me daarna gespecialiseerd in gemeentepolitiek."

Intussen geeft hij zelf les aan de UA. En samen met Roel Verhaert, de Antwerpse stadssecretaris, heeft hij een handleiding voor lokale besturen gemaakt.

"Het wordt een serieuze aanpassing in januari", beseft Lieven Janssens. "Want mijn zoontje gaat voor de eerste keer naar school, en zelf schakel ik dan over op een deeltijds uurrooster. Zo hoop ik als burgemeester voldoende bereikbaar te zijn voor de mensen van Vorselaar."
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio