Daar zijn de pompoenen weer

Daar zijn de pompoenen weer

Daar zijn de pompoenen weer

Print
Kasterlee - Met de aanvang van de maand oktober duikt Kasterlee weer enthousiast tussen de pompoenen. De apotheose vormt de Pompoendag van zondag 29 oktober. Maar voor die datum bereikt is, hebben de pompoenpapeters alle bezoekers al murw gekegeld met aanverwante evenementen. De uitgifte van `Pompoenen Culinair' is een nieuwigheid.
BR>
Kasterlee staat bekend om zijn culinaire kwaliteiten. Dertien van de lokale restaurants hebben op vraag van het Marktcomité en Toerisme Kasterlee nu een origineel recept op basis van pompoen uitgewerkt. Dat kan u nog tot 5 november persoonlijk gaan proeven in de betrokken etablissementen. Maar het boekje `Pompoenen Culinair' bundelt al deze recepten zodat u ze ook zelf thuis kan uitproberen. De fraaie brochure is bij Toerisme Kasterlee verkrijgbaar.

Daarnaast overheersen de pompoenen ook de zondagvertellingen op de Kabouterberg, is er op 15 oktober een pompoenwandeling en op 28 oktober een pompoenvertelling voor kinderen in de bib. Kasterlee koppelt er enkele halloweengebeurtenissen aan, zoals `duivelse wandelingen in het gebied Hoge Mouw' en een halloweenavond op 28 oktober.

De jaarlijkse Pompoendag serveert dan op 29 oktober voor de zeventiende keer het vertrouwde recept: pompoenen in alle maten, kleuren en gewichten, de spectaculaire weging, meer streekspecialiteiten dan uw maag aankan, muziek en bergen randanimatie. Voor 2,50 euro krijgt elke bezoeker een bonnenkaart waaruit hij een stapel voordelen kan beleven op de Pompoendag.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio