Kidnapper vangt bot

Print
Brecht - Een voorlopig niet geïdentificeerde man is er niet in geslaagd een klein meisje te ontvoeren uit een kinderopvangcentrum in Brecht. De ouders reageren opgelucht. De politie spit de zaak verder uit.
BR>
De feiten dateren al van een week geleden, maar raakten nu pas bekend. Op een avond omstreeks halfzes kwam er een onbekende man binnen in het kinderopvangcentrum Merlijntje in de Kleine Kasteeltjesweg 1 in het centrum van Brecht. Hij zei dat hij een meisje kwam ophalen, maar zijn ongewoon gedrag wekte meteen argwaan.

Annick Moonen, verantwoordelijke van Merlijntje, doet het verhaal: "De man wist niet eens de naam van het meisje. Bovendien kenden noch het kindje noch de oppas van dienst de man in kwestie. Toen hij merkte dat zijn haring niet braadde, koos hij het hazenpad. Zijn identiteit is nog altijd niet bekend, maar de politie speurt hem op."

Zowel het kind als oppas Leen Quirynen waren daarna erg onder de indruk. "Dankzij hun assertief gedrag, én de wetenschap dat de moeder haar dochtertje normaal afhaalt, werd een kidnapping voorkomen. De ouders van het kind en de politie werden direct na de feiten op de hoogte gesteld. Mama en papa halen nu weer opgelucht adem."

Directeur Pieter Van Hoof: "Sinds de oprichting van Merlijntje zijn we erkend door Kind en Gezin. We voldoen aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen. Dit is een sporadisch incident, waar niemand iets aan kan doen."

De directie stuurde meteen een brief naar alle ouders waarin de juiste toedracht van de zaak werd meegedeeld. Bovendien werden alle opvangcentra in de streek op de hoogte gebracht, met de boodschap aan het personeel om extra alert te zijn, want de kidnapper in spe loopt nog altijd op vrije voeten. © 2006 De Vlijt NV
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio