Vakbond vraag meer agenten

Vakbond vraag meer agenten

Vakbond vraag meer agenten

Print
Berlaar - De politievakbond NSPV (Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel) dreigt met een staking als het personeelsprobleem binnen de politiezone Berlaar-Nijlen eind 2006 niet opgelost is. Dat kondigt provinciaal afgevaardigde Guido De Feu aan.
BR>
Volgens Guido De Feu gaat er een en ander mis binnen de politiezone Berlaar-Nijlen. "In vergelijking met de rest van de provincie is de situatie in deze zone niet goed. Er is een structureel tekort van zes van de zestig mensen. Die tien procent onderbemanning zorgt voor spanningen binnen het personeelsbestand. De veiligheid van de burgers en het personeel komt in gevaar. Agenten klagen over de werkdruk en de manke communicatie", zegt De Feu.

"Sinds de eenmaking in 2002 zijn al zestien inspecteurs en drie hoofdinspecteurs vertrokken. Ik heb nog weet van zeven andere agenten die hun overplaatsing gaan aanvragen. Daarbovenop zijn er nog vijf mensen die bijna bijna met pensioen kunnen. Het verloop is dus echt problematisch", somt De Feu op.

Inspanningen

Toch nuanceert De Feu ook. "Niet alles gaat fout binnen de zone. Er zijn inspanningen gedaan op gebied van gezondheid en werkcomfort en het beschikbare materiaal is van heel goede kwaliteit. Dit is dan ook geen aanval op de persoon van korpschef Jan Van Asch. Maar er moet wel dringend iets gedaan worden aan het personeelsbeleid, anders zullen er acties volgen", resumeert de vakbondsman.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio