VLD en NAP blijven meerderheid

VLD en NAP blijven meerderheid

VLD en NAP blijven meerderheid

Print
Aartselaar - VLD en NAP blijven de komende bestuursperiode de meerderheid uitmaken in Aartselaar. Vooral bij CD&V/N-VA is de teleurstelling groot dat ze naast de boot vallen. Bij het linkse kartel sp.a/Groen/Spirit verkiest Greet Denissen (foto) een plaats in het OCMW.
BR>
VLD en NAP bereikten maandagavond een nieuw bestuursakkoord. Omdat beider programma's niet ver uit mekaar lagen, leverde dit weinig problemen op. Ook qua posten en bevoegdheden raakten beide partijen het vlug eens.

"Naast een schepenzetel krijgt de Nieuwe Aartselaarse Partij ook het voorzitterschap van de gemeenteraad", zegt burgemeester Marc van den Abeelen (VLD). "De eerste twee jaar blijft Lea Den Abt schepen van onderwijs, jeugd en sociale zaken en zit Kris Wils de vergaderingen voor. Nadien wisselen zij onderling deze bevoegdheden."

Bij VLD blijven alle bestaande schepenen op post. De plaats van de dissidente Geert Smet wordt ingenomen door Ann Cuyckens. Ook het voorzitterschap van het OCMW blijft in VLD-handen. Wie hier de taak van Miel Francus overneemt, is nog niet bepaald.

CD&V reageert teleurgesteld. "Wij wonnen, maar niet genoeg, terwijl VLD verloor, maar ook niet genoeg om tot een bestuurswissel te komen", zegt Luc Eeckhout. "Als grootste oppositiepartij zullen we het de meerderheid niet makkelijk maken. Of ik nog fractieleider blijf, is echter niet zeker."

Ook Eric De Leu (Vlaams Belang) baalt. "We zijn de grootste winnaars maar komen 28 stemmen te kort voor een vierde zetel. Een zetel die nota bene van VLD zou gekomen zijn. In dat geval was deze meerderheid zelfs onmogelijk geweest. In ieder geval gaan we in de toekomst positief en constructief meewerken in de oppositie."

In de rand van dit alles is er ook nieuws van de kartellijst sp.a/ Groen/Spirit. Zij behaalden twee verkozenen, beiden van Groen. Vooraf was afgesproken dat, indien dit zo was, een van de nieuw verkozen raadsleden plaats zou ruimen voor een kandidaat van een andere fractie. "Ik neem inderdaad de plaats over van Greet Denissen", zegt Willy Hameau (sp.a). "Bedoeling is dat zij in het OCMW plaatsneemt."
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio