Gratis gas voor Zwaantjes

Gratis gas voor Zwaantjes

Gratis gas voor Zwaantjes

Print
Hoboken - Het kruispunt Zwaantjes in Hoboken stonk dinsdagmiddag uren in de wind naar gas. Bij werkzaamheden in de De Bruynlaan had een graafmachine een leiding lek geslagen. Gevaar voor de omgeving was er nooit.
BR>
Bij de werkzaamheden op de De Bruynlaan in Hoboken werden dinsdag putten geboord voor de palen van de bovenleiding van de tram. Rond 14u liep het mis, want toen sloeg de grondboor van een graafmachine op een diepte van zo'n 5 meter een lek in een gasleiding. Onmiddellijk spoot het gas met veel lawaai uit de grond.

Omdat het om een hoge concentratie ging, werd een veiligheidsperimeter van 30 à 40 meter ingesteld. Even werd geopperd om twaalf woningen in de onmiddellijke nabijheid te ontruimen, maar zover kwam het uiteindelijk niet. "Het ging om een middendrukleiding. Daarop zit zo'n drietal bar", luidt het bij IVEG. "Via drukdalingen en het dichtdraaien van enkele kranen werd het lekke stuk geïsoleerd. De gas in dat stuk moesten we dan laten ontsnappen."

Waterscherm

Dat gebeurde niet ongecontroleerd. De brandweer was snel ter plaatse. "Om te vermijden dat het ontsnapte gas zou ontvlammen of ontploffen, legden onze manschappen een waterscherm", weet Johan Van Olmen, woordvoerder van de Antwerpse brandweer. "Binnen het halfuur was de leiding voorlopig gedicht. Daarna werd ze helemaal leeggemaakt om definitief te kunnen herstellen."

De Lijn moest tramlijnen 2, 4 en 24 tijdelijk beperken. "De eerste tot de Jan De Voslei, de twee andere tot Antwerpen-Zuid", weet woordvoerster Hella Rogiers. "Beschikbare chauffeurs en bussen werden ingeschakeld om de gestrande tramreizigers te vervoeren. Reizigers werden - indien mogelijk - verwittigd van het euvel via oproepen op de voertuigen, maar ook via de verkeersredacties."

Een bus die werd opgeroepen om als pendelbus te fungeren, raakte niet tot nabij het kruispunt Zwaantjes. De bus knalde op de Lageweg in Hoboken op een bloembak bij het verlaten van de bushalte. Niemand raakte gewond. Trams 4 en 24 reden vanaf 16.15u weer normaal, trams 2 vanaf 16.40u.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio