Patstelling om sjerp

Patstelling om sjerp

Patstelling om sjerp

Print
Boechout - De coalitievorming dreigt in Boechout uit te monden in een patstelling, net als zes jaar geleden. Zowel CD&V als Sp.a-Spirit eisen het burgemeesterschap op. En ook Fred Entbrouxk acht zichzelf niet kansloos als kandidaat-burgemeester.
BR>
"De CD&V is veruit de grootste partij in Boechout en mag daarom de burgemeester leveren", zegt uittredend schepen Michel Bruyneel. "Wij missen acht stemmen voor een zevende zetel, terwijl Sp.a-Spirit zijn vijfde zetel maar nipt binnenhaalt."

Maar Sp.a-Spirit-kopman Koen T'Sijen vindt dat hij recht heeft op de sjerp. Hij haalde in Boechout de meeste voorkeurstemmen.

Als de burgemeester een CD&V'er wordt, zal dat volgens Bruyneel niet lijsttrekker Bart De Clerck zijn. "Twee CD&V'ers haalden meer voorkeurstemmen dan onze lijsttrekker: Dirk Crollet en ikzelf. Het zal dus één van ons beiden worden." Volgens Crollet, die op de CD&V-lijst afgetekend de hoogste score haalde, is er binnen de CD&V al een interne afspraak over wie de partij als burgemeester naar voor zal schuiven. Waarschijnlijk is dat huidig schepen Bruyneel.

Fred Entbrouxk, lijsttrekker van Team Boechout-Vremde, heeft al een voorstel gedaan om uit de impasse te geraken. In dat voorstel zou Entbrouxk het burgemeesterschap op zich nemen en zouden de schepenmandaten verdeeld worden onder CD&V en Sp.a-Spirit. "Ik heb zes jaar geleden al een stap opzij gezet om uit de toenmalige impasse te geraken. Waarom zou ik nu dat burgemeesterschap niet kunnen invullen?"

CD&V en Sp.a-Spirit zijn overigens niet tot elkaar veroordeeld. Beide partijen kunnen in principe ook zonder elkaar op zoek gaan naar een meerderheid met Groen!, VLD en/of Team Boechout-Vremde.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio