Ambassadrice voor SOS Kinderdorpen

Ambassadrice voor SOS Kinderdorpen

Ambassadrice voor SOS Kinderdorpen

Print
Heist-op-den-Berg - Ellen Geerts (30), die les geeft aan het Sint-Lambertusinstituut in Heist, is een van de drie Vlaamse finalisten voor Pantene Ambassadrice 2007. Zij wil met haar eventuele winstpremie een jongerenproject ten voordele van SOS Kinderdorpen opzetten.
BR>
Ellen Geerts is gehuwd en moeder van de vijfjarige Dante. Zij is afkomstig van Hulshout maar woont momenteel in Berchem. Van beroep is ze lerares wiskunde en wetenschappen in het Sint-Lambertusinstituut in Heist. Voorts geeft ze turnles bij turnkring Altis in Hulshout en was ze enkele jaren cozangeres bij Helmut Lotti.

"Voor de wedstrijd van Pantene ambassadrice waren er 2.700 kandidaten", vertelt ze. "Ik ben uiteindelijk een van de drie Vlaamse finalisten. Nog tot 31 oktober vindt een publieksstemming via internet plaats. De Vlaamse en Waalse winnares worden Pantene-ambassadrices en zijn dan een jaar lang de eerste boegbeelden voor het merk."

Pantene, dat haarproducten op de markt brengt, steunt met een starterscheque van vijfduizend euro de ambassadrices bij een zelfgekozen project. Dat van Ellen Geerts heeft betrekking op SOS Kinderdorpen. "Als leerkracht merk ik dat jongeren vlug ontmoedigd zijn. Ik wil hen voorbereiden op het leven en hen daarom confronteren met de levenslust en kracht van jongeren die het minder goed hebben. Daarom wil ik over SOS Kinderdorpen, een hulporganisatie voor wees- en verlaten kinderen, een videodagboek maken en daarmee zoveel mogelijk scholen en jongeren bereiken. Ik zou er ook graag een geldinzamelactie aan koppelen. Voor dertig euro kan een kansarm kind bijvoorbeeld al een jaar naar school", aldus Ellen Geerts.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio