Dieven kunnen alles gebruiken

Dieven kunnen alles gebruiken

Dieven kunnen alles gebruiken

Print
Wuustwezel - Dieven kunnen alles gebruiken, bleek in Borgerhout, Essen en Wuustwezel. Daar werden pijlgifkikkers, verkeerslichten en taxussen en buxussen gestolen.
BR>
De uitbater van Fantasia Reptiles aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout zag maandag rond 13.55u een man allerlei zaken verstoppen. Toen de kerel de speciaalzaak verliet, greep de uitbater in. De 20-jarige uit Ekeren had in zijn broekzak een warmtelamp zitten. En in zijn rugzak stak een doosje met daarin drie pijlgifkikkers. Die diertjes zijn niet groter dan enkele centimeters en ontlenen hun naam aan hun uiterst giftige huidklieren.

De opgetrommelde agenten vonden in de rugzak van de winkeldief nog andere spullen, onder meer een tafelklokje, een mp3-speler, deodorant, een spiegeltje en douchegel. Na lang aandringen gaf de Ekerenaar toe dat hij die zaken had gestolen in andere winkels aan de Turnhoutsebaan. Na verhoor mocht hij beschikken.

Ook in het hoge noorden werden diefstallen met een 'speciale' buit genoteerd. Zo bleek op de Nieuwmoersesteenweg in Essen maandag rond 8.50u dat twee tijdelijke verkeerslichten gestolen waren. De lichten waren er geplaatst met het oog op de doorstroming van het verkeer bij werkzaamheden.

En dat dieven echt alles kunnen gebruiken, bleek ook in Wuustwezel. Daar stelde een 35-jarige landbouwer maandag rond 17.30u vast dat er van zijn akker aan de Bredabaan een honderdtal taxussen en zes buxusplanten waren gestolen. Navraag leerde dat buren een uurtje eerder een bestelwagen hadden zien wegrijden aan de akker.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio