Boek vertelt over rijk sportverleden

Boek vertelt over rijk sportverleden

Boek vertelt over rijk sportverleden

Print
Hoboken - De sportraad geeft het boek De Hobokense Sportgeschiedenis uit. Bestaande sportclubs werden aangeschreven om hun verhaal te vertellen met informatie over topprestaties van clubs en individuele deelnemers, en tweehonderd foto's uit de oude doos.
BR>
De Hobokense Sportgeschiedenis is een erg leesbaar boek met tal van anekdotes: van de trotinettenkoers tot de olympiërs. Een kleine bloemlezing.

Wist je dat Moretusburg het mekka van het rolschaatsen was? Dat de nu bijna 80-jarige, meermaals Belgisch kampioen gewichtheffen, Vic Verdickt op zijn zestigste ook nog kampioen wielrennen van Antwerpen werd? Dat worstelaar Maurice Mewis zes keer aan de Olympische Spelen heeft deelgenomen? Dat snelwandelaar Jos Horemans tijdens een wedstrijd stopte om een praatje met een kennis te maken, en desondanks toch bij de eersten aankwam? Dat Pioneers, de eerste Belgische baseballclub, nu in Hoboken speelt? Dat Velo Club Hoboken uit 1896 in 1902 evolueerde tot een wielrijdersfanfare en dat er in de omgeving van de Louisalei een heuse wielerpiste lag, voorbehouden voor de gegoede burgerij, de enigen die zich toen een fiets konden veroorloven?

Het boek vertelt ook de geschiedenis van een aantal sportmonumenten. Zo was er handboogschutter Joseph Van Beirendonck die gevierd werd voor een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen van 1920, maar die nergens op een deelnemerslijst is terug te vinden. Het handbalfenomeen Sus Weyn en de legendarische Jaak Schram, die heel wat sporten in Hoboken introduceerde, komen uitgebreid aan bod.

Het boek is verkrijgbaar in het districtshuis, kasteel Sorghvliedt en de infowinkel Hoboken in de Kapelstraat 3, of via Stefan Hameau, 03-820.30.27. Het kost 15 euro waarvan 5 euro wordt doorgestort naar de actie Kom op tegen Kanker.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio