Pendelaars willen nieuw stationsplein

Pendelaars willen nieuw stationsplein

Pendelaars willen nieuw stationsplein

Print
Kontich - Sp.a-spirit-Groen! bevroeg pendelaars in het station van Kontich Kazerne over het reilen en zeilen van het station. Zeshonderd formulieren werden uitgedeeld. 218 werden er ingevuld weer binnengeleverd.
BR>
78% vindt dat het stationsplein aan vernieuwing toe is. De vernieuwing van de fietsenstallingen is voor 72% een prioriteit, terwijl 57% graag zou zien dat deze fietsenstallingen bewaakt of beveiligd zouden zijn. 66% vraagt een vlotte toegang naar het station langs rechte routes voor fietsers en voetgangers. Blijkbaar zijn er die na het werk niet direct naar huis willen, want 50% wil graag een avondmarkt op het plein, 40% niet. En 48% wenst op het plein wat meer horecabedrijven met leuke terrasjes. Om de boel helemaal prettig te maken stelt 34% voor om op het plein een kiosk te zetten, waar geregeld muziekuitvoeringen zouden plaatsvinden. 53% vindt dan weer dat het beter is na een drukke werkdag bij aankomst van de stilte te kunnen genieten.

Parkeerprobleem

Het parkeerprobleem aan het station is ook een delicaat punt. Men wil graag zo dicht mogelijk parkeren. Slechts 32% is bereid om hoogstens vijf minuten te stappen van de auto naar het station.
Van betalend parkeren wil bijna niemand weten. Slechts 6% heeft daar geen probleem mee. Enkele andere verzuchtingen zijn: een hellend vlak in het tunneltje onder de sporen voor fietsers, kinderwagens en rolwagengebruikers, een oversteek van fietspad naar fietsenstalling, een afhaalzone voor auto's met pendelaars en meer zitplaatsen op het perron.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio