Overweg Kalmthoutsesteenweg sluit

Print
Kalmthout - Overweg 32 op de Kalmthoutsesteenweg (N112) - Blokskesweg in de volksmond - gaat vanaf vandaag een maand dicht voor het autoverkeer. Infrabel vernieuwt de rails en de overweg.
BR>
De overweg in Kapellenbos wordt van woensdag 11 oktober 9.30u tot woensdag 8 november 10u afgesloten voor alle wegverkeer. In die periode kan je via de Kalmthoutsesteenweg dus niet rechtstreeks van Kapellen naar Heide/Kalmthout (of omgekeerd). De spoorwegovergang moet dicht omdat Infrabel, beheerder van de infrastructuur van het Belgische spoorwegnet, er vernieuwingen doorvoert op lijn 12 Antwerpen-Essen. De rails worden een beetje opgehoogd en de afstand tussen beide sporen wordt verhoogd. Verder wordt de betonnen wegbekleding van de overweg vervangen door een rubberen bekleding en de betonklinkers door asfalt.

Er wordt gedeeltelijk 's nachts gewerkt omdat de treinen overdag moeten kunnen blijven rijden. Voor het autoverker worden wegomleggingen uitgestippeld via Ertbrandstraat-Kapelsestraat (N11) en Klinkaardstraat-Putsesteenweg (N111). Bussen van De Lijn worden omgeleid via De Pretlaan, Bevrijdingslei en Heidestatiestraat.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio