Afscheid van van Jef Andries

Print
Sint-Katelijne-Waver - De 'Malinois' heeft een trouwe supporter en oud-speler verloren. Onder ruime belangstelling werd dinsdag in de Sint-Augustinuskerk van Elzestraat (Sint-Katelijne-Waver) afscheid genomen van Jef Andries (87).
Enkele jaren geleden kwam de krasse tachtiger zelf nog eens de aftrap geven op zijn geliefde 'Malinois', maar de jongste jaren moest hij supporteren vanuit zijn zetel. Zelfs op het laatste moment bleef hij van op zijn ziekbed fan van rood-geel. Vorige week overleed de oud-speler in het Sint-Maartenziekenhuis in Duffel.

Jef Andries behoorde tot de legendarische lichting die in de jaren veertig voor KV furore maakte. Zowel in 1943, 1945 als 1948 werd hij met de club landskampioen. Jef Andries was een erg begaafde rechterflankspeler en werd zodoende ook een aantal keren geselecteerd voor de Rode Duivels. Tot zijn ploegmaats en goede vrienden behoorden onder meer Bert de Cleyn, Rik Coppens en Torke Lambrechts.

Jef Andries laat een vrouw, drie zonen - Edy, Fré en Joris - en zeven kleinkinderen achter. Volgende week zou hij 65 jaar getrouwd zijn geweest.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio