Tram 5 zoekt getuigen van moord op fietsster

Tram 5 zoekt getuigen van moord op fietsster

Tram 5 zoekt getuigen van moord op fietsster

Print
Ranst - De federale recherche Moord zoekt nog steeds getuigen van de moord op Ann Bourgoin (38). De mama van twee werd op 11 augustus doodgeschoten op het fietspad naast de Antwerpse Ring in Deurne. Bordjes langs het fietspad en ‘dienstmededelingen’ in tram 5 roepen getuigen op zich te melden.
Ann Bourgoin fietste op vrijdag 11 augustus via het Ringfiets-pad naar haar werk, Katoen Natie aan de Van Aerdtstraat in Antwerpen. Naast de afrit Deurne, vlak bij het Sportpaleis, werd ze doodgeschoten. De kogel doorboorde haar hart. Dat bleek pas enkele dagen later bij een autopsie.

Eerst was gedacht aan een natuurlijk overlijden omdat de huid zich na de ‘impact’ weer had gesloten. Uit ballistisch onderzoek werd duidelijk dat de schutter zeker niet heeft geschoten vanuit één van de huizen aan de ene kant van het fietspad. Dat deed hij ook niet vanuit het struikgewas aan de andere kant. Een piste die wordt gevolgd, is dat de schutter van op een fiets schoot.

Maar tot nu toe is er nog altijd geen enkel concreet spoor naar een dader. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Daarom ook worden alle middelen gebruikt om getuigen van de moordpartij of mensen die Bourgoin zagen fietsen te vinden. Zo worden mogelijke getuigen gezocht onder de reizigers van tram 5 Wim Saerensplein-Linkeroever, de enige lijn die passeert op de plek van de fatale schietpartij. De pendelaars krijgen sinds enkele dagen een ‘dienstmededeling’ die getuigen van de moord op Ann Bourgoin oproept zich te melden.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio