Waar ging de Visa-crisis over?

Print
Antwerpen - De vier topambtenaren en een aannemer moesten zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor fraude met geld van Antwerpse stads-vzw's. Zij zouden geld van Soma en Telepolis gebruikt hebben voor persoonlijke doeleinden.
BR>
De raadkamer verwees gewezen stadssecretaris Fred Nolf, stadsontvanger Roger Bekaert, zijn vrouw en kabinetschef Diane Heyrman, adjunct-stadssecretaris Freddy Vandekerckhove en aannemer Etienne Orens naar de correctionele rechter. Zij worden verdacht van verduistering, valsheid in geschrifte en omkoping.

De topambtenaren gebruikten geld van de Stedelijke Ontwikkelingsmaatschappij (Soma) en van Telepolis voor privé-uitgaven. Zo zou Fred Nolf een gps-systeem, een fototoestel en meubels hebben gekocht. Bekaert en Heyrman lieten verbouwingen aan hun privé-woning uitvoeren door bouwbedrijf Pit van Etienne Orens. De aannemer uit Kapellen wordt vervolgd voor actieve omkoping. Freddy Vandekerckhove zou met Telepolis-geld een radiocassetterecorder, een tv, een satelliettelefoon en een gps-systeem hebben gekocht.

Tuur Van Wallendael, schepen van Sociale Zaken, overhandigde het fraudedossier in maart 2003 aan het gerecht. Het was de aanloop tot de Antwerpse Visa-affaire. In dat dossier werden Fred Nolf en Freddy Vandekerckhove al verwezen naar de correctionele rechtbank.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio