"Omega Pharma staat te koop"

Omega Pharma onderzoekt de mogelijkheden van een verkoop van het bedrijf. Dat melden bronnen maandag aan het financiële nieuwsagentschap Bloomberg. Bijna drie jaar geleden werd het bedrijf al van de beurs gehaald.

jatimmermans

Een verkoop van het bedrijf van stichter en CEO Marc Coucke zou meer dan 4 miljard dollar kunnen opleveren (2,9 miljard euro). Het farmabedrijf gespecialiseerd in allerlei vrij, zonder voorschrift, beschikbare producten werkt voor de verkoop samen met de bank Morgan Stanley. Deze maand zouden de gesprekken reeds kunnen starten, aldus de bronnen.

Woordvoerders van Omega Pharma konden nog niet bereikt worden door Belga. Bloomberg kreeg ook Coucke zelf nog niet te pakken.

Het nieuws werd ook bevestigd aan De Tijd.

Omega Pharma, met hoofdkwartier in het Oost-Vlaamse Nazareth, werd in februari 2012 door Coucke, investeringsfonds Waterland en enkele andere partners na dertien jaar beursnotering voor 848 miljoen euro van de beurs gehaald. Even later raakte bekend dat Omega Pharma voor 470 miljoen euro de Europese portefeuille van voorschriftvrije geneesmiddelen van de Britse groep GlaxoSmithKline (GSK) overnam, de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf.

Het bedrijf was in 2013 goed voor een operationele winst van 137,7 miljoen euro (+11%), zo blijkt uit het jaarverslag. De (netto-)omzet klom 16 procent naar 1,2 miljard euro.

Belga Archiefbeeld Belga: Marc Coucke