Chemische wolk boven Maastricht, België verwittigd (video)

Print
Bij afvalverwerker Sita Eco Service in het Nederlandse Maastricht is maandagmiddag een ernstig ongeval gebeurd met chemische stoffen. Daarbij is brand uitgebroken. Brandweerkorpsen uit de wijde omtrek zijn ingezet en ook de Belgische autoriteiten werden verwittigd, zo meldt het Nederlandse persagentschap ANP. Volgens de regionale zender L1 is er wel “groot alarm” afgegeven.

Het ongeval gebeurde rond half 5, toen in een loods een chemische reactie ontstond tussen daar opgeslagen zuren en zouten. De brandweer heeft groot alarm geslagen en bestrijdt het vuur met een schuimdeken. Niemand raakte gewond. Het bedrijf is evenals omliggende bedrijven ontruimd. Straten in de wijde omgeving zijn afgezet.

Boven het industriegebied Beatrixhaven in Maastricht hangen grote, donkere rookwolken. Een politiehelikopter houdt in de gaten waar die rook heen waait. Omwonenden is geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Ook verricht de brandweer metingen om te controleren of gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De bluswerkzaamheden verlopen voorspoedig. Omdat er weinig wind staat zullen inwoners van Maastricht weinig hinder ondervinden van de brand.

Nu in het nieuws