Kreta zoekt krokodil in stuwmeer (video)

Op het vakantie-eiland Kreta wordt ijverig naar een krokodil gezocht, die in een stuwmeer ten zuiden van de badplaats Rethymnon zou leven. De Griekse nieuwszender Skai zond maandag nieuwe videobeelden uit waarop het reptiel duidelijk te zien is.

sstoffels

Het dier zou anderhalve tot twee meter lang zijn. Lokale media speculeren erover dat het als huisdier werd gehouden. Als het te groot werd, zou de eigenaar het uitgezet hebben. De bewoners werden opgeroepen niet naar het stuwmeer te gaan en er in elk geval niet in te zwemmen.

Op de videobeelden zwom de krokodil maandag beneden aan de stuwdam. Aan de oever hadden zich tientallen kijklustigen verzameld, aldus lokale reporters. De media en bewoners gaven het reptiel al verschillende namen zoals "Manoliós" of "Sifis". Samen met experten werken politie en brandweer aan een strategie om het dier te vangen, aldus de openbare omroep.

De mogelijke eigenaar van het dier werd opgeroepen zich bij de politie of brandweer te melden. "Zeg ons of u een of meerdere krokodillen in het meer hebt gegooid. Ook anoniem", luidde het in een verklaring. Op Kreta doen ondertussen de wildste verhalen de ronde. De boulevardpers meent dat het dier zich kan voortplanten. Herders uit de regio verklaarden aan de lokale media dat er verschillende schapen worden vermist. Andere bewoners meldden dat de eenden op het meer zijn verdwenen. Een officieel standpunt over de geruchten is er niet.

Bekijk hieronder een filmpje waarin de krokodil gefilmd wordt door een drone:

SiST

Bron BELGA